duminică, 29 martie 2009

România a fost învinsă de Serbia, scor 2-3


România a fost învinsă de Serbia, scor 2-3


Meciul cu Serbia s-a terminat prost. Deşi jucam pe terenul "cu noroc", dar şi legendele au un final. Tricolorii au început determinaţi partida, dar în câteva momente sârbii s-au dezmeticit şi au realizat că nu au venit doar pentru o excursie la malul mării şi în minutul 18 au găsit drumul spre poarta lui Lobonţ.

"Elevul" lui Ladislau Boloni de la Standard Liege a băgat-o în aţe din numai 6 metri, o minge ce a sărit din bară. Piţurcă a strâns rândurile şi haiducii lui au început să împingă jocul spre poarta lui Stojkovic, dar fără rezultat. Mutu, Marica şi Costea nu au reuşit să spargă dfensiva extraordinară a sârbilor. Şi cum lucrurile care încep prost continuă la fel, în minutul 44, Dorel Stoica este forţat de Vidic să îşi introducă balonul în proprie poartă. 2-0 şi briza de la malul mări începea să fie din ce în ce mai rece pentru Mutu & Co.

Însă, nu ne-am dat bătuţi şi după cele 15 minute de odihnă tricoloriii au intrat să schimbe soarta meciului. Mutu îl găseşte bine cu o pasă pe Marica, iar "bavarezul" îl lobează pe Stojkovic. Era minutul 50 şi speranţele se aprindeau în tabăra română. Prea puţin, pentru că la încă un corner, Iovanovic face o foarfecă pe spate şi îl mai învinge încă odată pe Lobonţ. România a fugit după puncte, dar degeaba, golul din minutul 74 al lui Stoica nereuşind decât să tensioneze finalul de meci.

Finalul îi găseşte pe tricolori în atac, dar degeaba, campania pentru Mondialele din Africa de Sud pare compromisă. Ne rămâne doar să sperăm. Serbia este liderul grupei cu 12 puncte, în timp ce România ocupă poziţia a cincea cu numai 4.


1 Serbia 12 puncte ( 5 jocuri)

2 Lituania 9 (5)

3 Franţa 7 (4)

4 Austria 4 (4)

5 ROMÂNIA 4 (4)

6 Feroe 1 (4)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

widget